Продукти:
- 5 котлета от сьомга
За маринатата:
- 1/2 чаша зехтин
- 1/4 чаша лимонов сок
- 1 голяма глава лук
- няколко стръка магданоз
- няколко стръка ситно нарязан розмарин
- сол
- черен пипер
- 10 скилидки стрит чесън
Приготвяне:
Най-напред пригответе маринатата. В купа сложете зехтина, лимоновия сок, нарязаните магданоз, лук и розмарин, сол, черен пипер и стрития чесън. В по-дълбок съд наредете парчетата сьомга и залейте рибата с маринатата, съветва az-jenata.bg.
Покрийте съда и го поставете в хладилник за 30 минути. След това загрейте грил тигана и поставете парче масло. След като маслото се загрее поставете сьомгата. Сервирайте рибата с гарнитура от задушени броколи, аспержи, брюкселско зеле или картофена салата.
Харесайте страницата ни Facebook ТУК