Изпитана рецепта за конфитюр от карамелизиран лук за студените зимни дни.
Продукти:
- 7 глави червен лук
- 2 глави шалот
- 1 глава бял лук
- 1 сладка червена чушка
- 1 люта чушка
- 270 мл оцет балсамико
- 50 мл червен винен оцет
- 220 г тъмна кафява захар
- 1 пръчка канела
- 2 дафинови листа
- 1 стрък пресен розмарин
- Зехтин
Приготвяне:
Обелете главите лук и ги нарежете на ситно. Добавете зехтин в тиган, колкото да покрие цялото дъно. Загрейте. В сгорещената мазнина добавете лука, дафиновите листа, канелата, розмарина. Гответе с постоянно разбъркване за 20 минути, докато лукът добие златист загар и омекне, стане лепкав и мек. След това добавете нарязаните чушки без семената и разбърквайте още няколко минути, докато и те омекнат, съветва az-jenata.bg.
Добавете двата вида оцет и захарта. Разбърквайте до пълното разтваряне на захарта. Намалете котлона и оставете да къкри, като разбърквате от време на време, докато се сгъсти. Извадете дафиновите листа и розмарина. Разпределете конфитюра в бурканчета.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК