Продукти:
- 335 мл сок от компот от праскови
- 55 г нарязани праскови от буркан
- 2 супени лъжици мед
- 2 супени лъжици соев сос
- 1 супена лъжица пресен настърган джинджифил
- 2 скилидки чесън, пресован
- 1/8 чаена лъжица лют червен пипер
- ¼ чаена лъжица канела
- 4 бр. филе от сьомга без кожа
Приготвяне:
Загрейте скара или оребрен тиган. Намажете съвсем леко с мазнина. Може да постелете и с пергаментова хартия, за да не залепва. В касерола на средна температура на котлона смесете сока от кайсии, парченцата кайсии, соевия сос, джинджифила, чесъна, канелата и пипера. Разбъркайте. Оставете да заври, намалете котлона на слабо и оставете да къкри 20 минути, като разбърквате. Сосът трябва да се редуцира наполовина. Разбърквайте, за да не загори, съветва az-jenata.bg.
Разпръснете 4 супени лъжици в тигана за печене, останалото запазете. Поставете филетата върху соса, който сте разпръснали. Намажете филетата с останалия сос отгоре. Печете в оребрения тиган или на скара за около 8 до 12 минути в зависимост от силата на огъня. Когато рибата започне да се разпада при натиск с вилица, значи е готова.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК