Как да си направим уникално брауни с тъмна бира, черен и бял шоколад

20.11.2021 | 21:05 Редактор:
Как да си направим уникално брауни с тъмна бира, черен и бял шоколад
Как да си направим уникално брауни с тъмна бира, черен и бял шоколад

Az-jenata.bg сподели изключително бърза, лесна, вкусна, но и нестандартна рецепта за брауни с тъмна бира, черен и бял шоколад.

Продукти:

  • 125 г брашно
  • 65 г какао на прах
  • ¼ чаена лъжица сол
  • 225 г черен шоколад, натрошен
  • 125 г шоколадови капки от бял шоколад
  • 6 супени лъжици масло на стайна температура
  • 200 г захар
  • 4 яйца на стайна температура
  • 300 мл тъмна бира на стайна температура без пяна
  • 60 г нарязани орехи
  • 175 г шоколадови капки от черен шоколад
  • 1 супена лъжица пудра захар

Приготвяне:

Поставете решетката на фурната в средата. Загрейте на 180 градуса. Намажете квадратна или правоъгълна форма за печене с мазнина. Постелете с хартия.

Пресейте брашното, какаото, солта в купа. На водна баня разтопете тъмния шоколад, белите шоколадови капки и маслото, като разбърквате постоянно. Не позволявайте да забълбука. Свалете от огъня, когато започне да наближава точката на завиране. Доразбъркайте извън огъня, докато шоколадът се разтопи изцяло и се смеси с маслото напълно.

В друга купа разбийте яйцата със захарта до пухкава смес за около 3 минути. Бавно излейте шоколадовата смес към яйцата и захарта на тънка струя. Разбивайте, докато се смесят напълно. Започнете да добавяте брашнената смес на части, като не спирате да разбивате, докато се смесят. Добавете бирата на тънка струя. Разбивайте с миксера. Добавете орехите. Разбъркайте с лъжица.

Излейте тестото в подготвената тава за печене. Поръсете отгоре с тъмните шоколадови капки. Печете в загрята фурна за около 30 минути или докато краищата на сладкиша започнат да изсъхват. Охладете на стайна температура до пълно изстиване. Поръсете с пудра захар.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК