Az-jenata.bg сподели изключително бърза, лесна и вкусна рецепта за картофена супа с бекон и праз.
Продукти:
- 8 картофа, обелени и нарязани на кубчета
- 1 л пилешки бульон
- 450 г бекон на ивици
- 3 стръка праз, нарязан
- 250 мл сметана за готвене
Приготвяне:
В голяма тенджера оставете бульона да заври. В него сварете картофите. Гответе, докато омекнат. Между временно в тиган на средна температура запържете бекона до златисто. Отцедете от мазнината и оставете настрана. В същия тиган сотирайте праза за около 8 минути. Добавете го в тенджерата с картофите, след като омекнат. Добавете бекона, сметаната и разбърквайте за няколко минути. Сервирайте супата гореща.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК