За трапезата на Димитровден: Телешко печено със зеленчуци

Печете в предварително загрята фурна на средна температура

26.10.2021 | 13:06 Редактор:
За трапезата на Димитровден: Телешко печено със зеленчуци
За трапезата на Димитровден: Телешко печено със зеленчуци

Празнуваме Димитровден! По традиция трапезата е обилна, приготвят се пити, десерти с тиква, ябълки, ястия с месо (според обичая е хубаво то да е овнешко). Весел празник!

Продукти:

- 600 г телешко филе

- 2 глави кромид лук

- 2 моркова

- сол и пипер на вкус

- 1 чаша вода

- 150 г масло

- 3 стръка пресен магданоз или 3 щипки сушен

- 1 стрък пресен джоджен или 1 щипка сушен

Приготвяне:

Измийте добре месото. Посолете го от всички страни и го поставете в тава за печене. Обелете лука и го нарежете на ситно. Морковите се нарязват на кръгчета. Зеленчуците се нареждат около месото.

Подготвените продукти в тавата се заливат с гореща вода. Добавя се маслото.

Печете в предварително загрята фурна на средна температура. От време на време обръщайте месото, за да не загаря. Ако се налага поливайте го с водата от тавата, за да стане максимално крехко.

Малко преди да е готово поръсете с подправките и запечете за още няколко минути, съветва az-jenata.bg.

Сервирайте месото нарязано на слайсове.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК