Празнуваме Димитровден! По традиция трапезата е обилна, приготвят се пити, десерти с тиква, ябълки, ястия с месо (според обичая е хубаво то да е овнешко). Весел празник!
Продукти:
- 600 г телешко филе
- 2 глави кромид лук
- 2 моркова
- сол и пипер на вкус
- 1 чаша вода
- 150 г масло
- 3 стръка пресен магданоз или 3 щипки сушен
- 1 стрък пресен джоджен или 1 щипка сушен
Приготвяне:
Измийте добре месото. Посолете го от всички страни и го поставете в тава за печене. Обелете лука и го нарежете на ситно. Морковите се нарязват на кръгчета. Зеленчуците се нареждат около месото.
Подготвените продукти в тавата се заливат с гореща вода. Добавя се маслото.
Печете в предварително загрята фурна на средна температура. От време на време обръщайте месото, за да не загаря. Ако се налага поливайте го с водата от тавата, за да стане максимално крехко.
Малко преди да е готово поръсете с подправките и запечете за още няколко минути, съветва az-jenata.bg.
Сервирайте месото нарязано на слайсове.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК