Необходими продукти:
- 4 пържоли от свинско месо – обезкостени
- 2 големи глави кромид лук
- 2-3 ябълки
- 8 парченца карамфил
- сол
- черен пипер
- 1 ч. л смес от мащерка, босилек и риган
- 1 чаша сухо бяло вино
Приготовление:
Пържолите се подреждат в средата на тавата. Между тях и от едната им страна се поставя едро нарязаният лук, а от другата резенчетата ябълки. Карамфилът се поставя между ябълките. Посолява се добре със солта и пипера, а сместа от подправките се наръсва върху лука, добавя се виното.
Покрива се с фолио и се пече в умерена фурна около час и половина. След това фолиото се отстранява и се допича още 15-20 минути до готовност и придобиване на кафяв цвят. За гарнитура могат да се сервират картофи или ориз.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК