Канелата е подправка не само с фантастичен вкус, но и с невероятни качества, полезни за здравето. Тя е с леко пикантен, но същевременно сладък вкус, който придава страхотен вкус на печива, десерти, сладкиши, напитки, ястия, овесена каша, шейкове, смутита. Използва се още от Древността както в кулинарията, така и в народната медицина на много народи, тъй като притежава редица полезни качества.
Ако използвате канелата колкото се може по-често в ястията си и не забравяте да поръсите по няколко лъжички от нея всеки ден, ето какво можете да очаквате да се случи с тялото и здравето ви.
Кръвната захар се нормализира
Канелата е важна за контрола на кръвната захар. Тя притежава качества, които допринасят за нормализиране нивата на глюкозата в кръвта. В допълнение подобрява чувствителността на клетките към инсулина, което подобрява усвояването на захарите и въглехидратите от храната.
Нормализира холестерола
Редовната консумация на канела може да допринесе и за нормализиране на лошия холестерол в кръвта. В канелата се съдържа канелен алдехид, който потиска ензимите в тялото, които създават излишество от холестерол. По този начин се контролира липидният профил в тялото, според healthdigest.com.
Четете повече в az-jenata.bg
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК