Защо и как се отглеждат кокошки в едно столично училище - иновация или провокация към учениците е това и на какво ги учи контактът с животните?
"Вече много деца от София нямат села. Виждали са кокошки по телевизията и може би си представят, че яйцата се произвеждат във фабрики. Освен кокошки, имаме и оранжерия, в която виждат домати, краставици, тиквички, чушки. Опитваме се да приобщим децата към екологичния начин на живот", обясни директорът на столичното 51 СУ "Елисавета Багряна" Асен Александров.
"Да видят децата как се произвеждат естествените продукти. Със сигурност нашите яйца не са като яйцата на бройлерите, те са осезателно по-вкусни", подчерта Александров в ефира на "България сутрин".
Училищният директор стимулира децата да дават всичко от себе си, възнаграждавайки ги с обяд със самия него и с яйца от кокошките.
Към момента кокошките са 3 и снасят по около 10 яйца седмично, а училището възнамерява да закупи още две кокошки. Обсъжда се идеята в бъдеще да се грижат и за други животни.
Вижте във видеото целия разговор на Димитър Минчев с Асен Александров.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК