Продукти:
- 1, 5 кг обезкостена свинска рибица
- 1 суп. л. сол, изсушена мащерка, стрит дафинов лист, изсушен риган
- 3 суп. л. олио
- 2 нарязани големи глави лук
- 1 счукана скилидка чесън
- 500 мл тъмна бира
- 1 суп. л. захар
- 0, 50 г размекнато масло
- 0, 50 г брашно
Приготвяне:
Затоплете фурната на 150 C. Почистете месото от тлъстини и го нарежете на пържоли. В малка купа смесете солта, мащерката, дафиновия лист и ригана.
Втрийте подправките в месото. Поставете месото в плитка купа и го покрийте и охладете 2 часа в хладилника. Загрейте олиото на умерен огън в тежък тиган, съветва az-jenata.bg.
Запържете месото добре от всички страни. Прехвърлете го в огнеупорно глинено гърне. Поставете лука и чесъна в тигана, задушете ги 5 минути, докато се зачервят. Добавете бирата и захарта и кипнете сместа. Изсипете сместа върху свинското. Оставете го да се пече близо 2 часа, докато соковете му станат бистри при боцване на вилица. Извадете месото от гърнето и го поставете на чиния за сервиране. В малка купа смесете маслото и брашното на гладка каша.
Загрейте соса в гърнето на умерен огън и кипнете соса. Като използвате тел за разбиване на яйца, добавете от маслото, за да сгъстите соса. Оставете го да къкри 3 минути. След като се сгъсти соса залейте всяка порция и сервирайте. Тази рецепта е за 8 порции. Добър апетит. Заслужава си да я опитате.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК