Независимо дали ще е с пилешко или свинско месо, това ястие е идеален вариант за един вкусен обяд или вечеря.
Продукти:
- 4 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук, нарязан
- 4 супени лъжици балсамов оцет
- 340 г ориз арборио
- 4 супени лъжици бяло вино
- 1,6 л пилешки бульон
- 2 супени лъжици масло
- 280 г печени пилешки гърди, нарязани
- Сол и черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици прясна мащерка
Приготвяне:
Загрейте 2 супени лъжици зехтин в дълбок тиган на средна температура. В него запържете лука за 20 минути, докато се карамелизира и стане кафяв. Свалете от котлона. Добавете балсамикото, разбъркайте и оставете настрана, съветва az-jenata.bg.
Загрейте останалите лъжици зехтин в друг тиган на средна температура. В него запържете ориза. Разбъркайте добре за около 2-3 минути, докато стане стъклен. Добавете виното и разбъркайте. Намалете котлона на слаб огън и започнете да наливате по една чаша от бульона, като след всяка чаша изчаквате оризът да поеме течността. Разбърквайте от време на време, за да не залепне. Продължете, докато целият бульон се абсорбира от ориза или около 20-30 минути.
Добавете лука към ориза и разбъркайте. Свалете от котлона. Добавете маслото и предварително изпеченото пилешко. Разбъркайте, докато маслото се разтопи от горещината. Овкусете със сол и пипер на вкус. Добавете и мащерката. Разбъркайте отново.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК