Рецепта за сочно телешко задушено със зеленчуци и бульон

Гответе за още един час преди да свалите от огъня

21.09.2021 | 22:35 Редактор:
Рецепта за сочно телешко задушено със зеленчуци и бульон
Рецепта за сочно телешко задушено със зеленчуци и бульон

Продукти:

- 1 кг телешко

- 3 супени лъжици зехтин

- 4 кубчета телешки бульон, разтворен

- 4 чаши вода

- 1 супена лъжица розмарин

- 1 супена лъжица магданоз

- ½ супена лъжица черен пипер

- 3 големи картофа, нарязани

- 4 моркова, нарязани на колелца

- 4 стръка целина, нарязана на ситно

- 1 глава лук

- 2 супени лъжици царевично нишесте

- 2 супени лъжици студена вода

Приготвяне:

В тенджера под налягане или в гювеч задушете нарязаното телешко заедно с мазнината за около час, докато омекне. Извадете го от съда. Преместете го в дълбока тенджера. Залейте го с разтворения бульон. Добавете розмарина, магданоза, пипера. Оставете го да заври на котлона, докато бульона се редуцира или за около час, съветва az-jenata.bg.

Добавете картофите, морковите, целината и лука. Разтворете нишестето в двете лъжици вода. Добавете и него към ястието. Гответе за още един час преди да свалите от огъня.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК