Продукти:
- 1 кг телешко
- 3 супени лъжици зехтин
- 4 кубчета телешки бульон, разтворен
- 4 чаши вода
- 1 супена лъжица розмарин
- 1 супена лъжица магданоз
- ½ супена лъжица черен пипер
- 3 големи картофа, нарязани
- 4 моркова, нарязани на колелца
- 4 стръка целина, нарязана на ситно
- 1 глава лук
- 2 супени лъжици царевично нишесте
- 2 супени лъжици студена вода
Приготвяне:
В тенджера под налягане или в гювеч задушете нарязаното телешко заедно с мазнината за около час, докато омекне. Извадете го от съда. Преместете го в дълбока тенджера. Залейте го с разтворения бульон. Добавете розмарина, магданоза, пипера. Оставете го да заври на котлона, докато бульона се редуцира или за около час, съветва az-jenata.bg.
Добавете картофите, морковите, целината и лука. Разтворете нишестето в двете лъжици вода. Добавете и него към ястието. Гответе за още един час преди да свалите от огъня.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК