Ябълката съдържа рекордно количество желязо. А желязото е необходимо за образуването на достатъчен брой червени кръвни телца – те доставят кислород, подхранващ органите и тъканите.
Ябълките са чудесни за приготвяне в сладкиши и тартове.
Ето един вариант за панирани ябълки:
Необходими продукти:
600 г ябълки по ваш избор
150 г брашното
200 мл прясно мляко
3 ванилии
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
В купа комбинирайте млякото, яйцата, ванилията. Разбийте хубаво с помощта на миксер. След това добавете брашното и бакпулвера и отново разбъркайте добре. Сместа не бива да е на бучки, а да е хомогенна.
Ябълките се обелва, и нарязва на кръгчета с дупка по средата. Трябва да са на по-тънки резени, около половин сантиметър. Ако ги напръскате с пресен лимонов сок, така няма да потъмняват, но разбира се не е задължително.
Всяко колелце ябълка се потапя добре в сместа и се пържи в дълбок тиган с достатъчно мазнина, която е хубаво загрята. След като колелцата станат златисти на цвят може да ги отделите в чиния върху домакинска хартия. Сервирайте с пудра захар, сладко, течен шоколад, сладолед и както ви харесва.
Повече по темата четете в сайта Az-jenata.bg
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК