Кои съвети да не слушате, ако искате да отслабнете

Прекаляването с упражненията може да им обратен ефект

12.09.2021 | 14:26 Редактор: Елеонора Танева
Кои съвети да не слушате, ако искате да отслабнете

Не са много хората, които не са и помисляли за диета през живота си. Борбата с килограмите е трудна. Когато постигането на успеха е трудно, мнозина опитват различни методи за редуциране на теглото. Често обаче се стига до погрешни стратегии, на които не трябва да се разчита, ако се търсят дълготрайни резултати.

Митове, свързани с отслабването:

Избягвайте въглехидратите

Популярно е схващането, че въглехидратите са враг, който трябва да се елиминира, за да отслабнете. Това не е вярно и важи единствено за захарите и рафинираните въглехидрати. Не изключвайте от менюто си пълнозърнести храни с високо съдържание на бавно разграждащи се въглехидрати, като сладки картофи, овес и киноа. Те дори помагат за редукцията на теглото.

Добавките за отслабване помагат

Изследванията показват, че 34% от хората, които се опитват да отслабнат, са използвали хранителна добавка за отслабване или ускоряване топенето на мазнини в някакъв момент от живота си. За съжаление, много добавки имат съвсем слаб ефект в потискането на апетита и ускоряването на метаболизма. Повечето от тях не помагат в постигането на целите.

Упражнения за отслабване

При всички положения движението и упражненията са важни за здравето и редуцирането на теглото. Но не трябва да се прекалява, защото може да се постигне обратния ефект. Този подход стресира организма, провокира го да забави метаболизма, за да се справи с него, освен това предизвиква загуба на мускулна маса.

Повече по темата четете в сайта Az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК