Най-правилният начин за приготовление на яйцата е да ги сварите, пише вестник "Експрес", позовавайки се на проучвания на експерти от Националната здравна служба в Англия.
Освен варенето друг добър начин да консумираме яйца е като си направим омлет. Но експертите предупреждават, че вместо мазнина за омлетите е добре да ползваме обезмаслено мляко.
Пърженето на яйца удвоява съдържанието на мазнини в този продукт, така че експертите определят този метод на готвене като вреден, информира БГНЕС.
Диетолозите съветват да избягваме бърканите яйца с колбаси. Има проучвания, според които консумацията на пържено червено месо с бъркани яйца веднъж дневно значително увеличава риска от развитие на рак на панкреаса и дебелото черво.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК