Няма значение дали си вегетарианец или не - тези соеви кюфтенца за прекрасна идея за вкусен обяд или вечеря.
Продукти:
- 400 мл гореща вода
- 225 г соева кайма
- 1 и ¾ супени лъжици соев сос
- 2 супени лъжици олио
- 1 глава лук, нарязан
- 1 супена лъжица лют червен пипер
- 1 супена лъжица настърган пресен джинджифил
- 1 супена лъжица чесън, пресован
- 1 супена лъжица пресен кориандър
- ½ чаена лъжица сушен риган
- ½ чаена лъжица сушен босилек
- 75 г галета
- 1 яйце, разбито
- 3 супени лъжици пълнозърнесто брашно
- Черен пипер и сол на вкус
Приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина. Залейте соевата кайма с горещата вода в купа. Добавете соевия сос. Оставете да се рехидратира за около 5 до 10 минути, съветва az-jenata.bg.
В голям тиган загрейте мазнината на средна към ниска температура. Запържете лука за 10 минути с разбъркване. Добавете лютия пипер, джинджифила и чесъна. Разбърквайте, докато станат полупрозрачни или около 3-4 минути.
Добавете ригана, кориандъра и босилека към каймата. Разбъркайте с вилица. Добавете галетата и яйцето. Омесете каймата. Добавете сместа с лука и пълнозърнестото брашно. Омесете още веднъж. Добавете черен пипер и разбъркайте с пръсти.
Оформете кюфтета и ги подредете в подготвената тава върху хартия за печене. Печете за 10-15 минути или до златисто от едната страна. Обърнете кюфтетата и печете за още 10 минути.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК