По-често се развеждат заобиколените на работа от представители на противоположния пол

Хората, които изглеждат мрачни на снимките, се развеждат 5 пъти по-често от усмихнатите

24.08.2021 | 20:38 Редактор: Жаклина Иванова
По-често се развеждат заобиколените на работа от представители на противоположния пол

Вероятно всеки се надява да срещне партньора си за цял живот, да има щастлива връзка и стабилен брак. Реалността може да се размине с нашите очаквания.

Според сайта Bright Side в Европа през последните 50 години хората се развеждат 2,5 пъти по-често и сключват брак 2 пъти по-рядко. Западни учени смятат, че има редица фактори, които увеличават риска от развод за една двойка, като проблеми с парите, наличието на малко семейно легло, нехаресването на приятелите.

Ето някои често срещани предпоставки за развод според психолози:

Дали сте усмихнати или мрачни на детските снимки

Западни психолози са провели проучване, в което са се опитали да разберат дали е възможно да се предскаже развод въз основа на снимките от детството и гимназията. Учените са разгледали снимки от годишнината на колеж и са оценили интензивността на усмивките по скала от 1 до 10. Любопитното е, че сред тези вече пораснали младежи, чиито усмивки са били оценени с 10, няма нито един разведен.

В същото време всеки четвърти разведен от учениците е бил намусен на снимката. Резултатите показвали, че хората, които изглеждат мрачни на снимките, се развеждат 5 пъти по-често от тези, които се усмихват.

Колегите от противоположния пол

Датски учени смятат, че хората, които работят предимно заобиколени от представители на противоположния пол, се развеждат с 15% по-често.

Интензивни чувства между партньорите

Според психолога Тед Хюстън двойките, които са започнали връзка със силни романтични чувства, са по-склонни да се разделят, защото им е много трудно да поддържат интензивността на тези емоции.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК