В сезона на летните зеленчуци една страхотна рецепта за салата с патладжан, която идва от Мароко:
Продукти:
- 2 големи патладжана
- 6 големи домата - обелени
- 3-4 пресовани скилидки чесън
- 1/4 чаша пресен кориандър, нарязан
- 1/4 чаша магданоз, нарязан
- 1 супена лъжица сладък червен пипер
- 1 чаена лъжичка смлян кимион
- сол на вкус
- 1/4 ч.ч. зехтин
- 1/3 ч.ч. вода
- лют пипер на вкус
Патладжаните се обелват и нарязват на кубчета. Нарежете зелените подправки и доматите. В дълбока тенджера или голям тиган, които са хубаво загряти, комбинирайте патладжаните, доматите, чесъна, лютия пипер, кориандъра, магданоза, червения пипер, кимиона, солта, зехтина и водата. Разбъркайте добре, покрийте с капак и оставете на средно силен тиган да къкри около 30 минути. От време на време разбърквайте и по желание добавете няколко капки лимонов сок, съветва az-jenata.bg.
Ако все още има течност премахнете капака и оставете да се готви така около 10 минути. Разядката е готова, когато се получи гладка и гъста смес. Остава да я пресоватe леко с помощта на метална преса за картофено пюре (ако патладжанът е твърде едър). Сервирайте с хубав хляб, поръсена с няколко капки зехтин.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК