Какво да хапнем, когато изпитваме умора?

Пчелният прашец повишава имунитета и подобрява нашите енергийни нива

18.08.2021 | 06:30 Редактор: Жаклина Иванова
Какво да хапнем, когато изпитваме умора?

В динамичното ежедневие, в което живеем, невинаги успяваме да сме енергични. Всеки ден е различен и разнообразни фактори могат да доведат до понижаване на тонуса ни.

Когато се усещаме мудни, веднага прибягваме до консумацията на пакетирани лакомства, газирани напитки, сокове в кутия, сладкиши, защото вярваме, че те ни помагат да се "събудим". Случва се точно обратното. Такива храни покачват нивата на кръвната захар и инсулина, след време захарта рязко спада и освен че сме консумирали прани калории, се чувстваме още по-уморени.

Какво да хапнем, когато сме уморени?

Яйца

Яйцата са една от най-добрите храни за поддържане на енергийните ни нива в баланс. Яйцата съдържат висококачествени протеини и здравословни мазнини, което ни поддържа сити и енергични. В допълнение, консумацията им ни осигурява желязо, холин, витамин D и витамин В12.

Пчелен прашец

Естествена суперхрана, пчелният прашец повишава имунитета, подобрява нашите енергийни нива, физическата издръжливост. Съдържа добри количества витамини от група В и аминокиселини.

Семена от чия

Чията е храна, която е подходяща за диета, а и е чудесен източник на енергия. Богата е на омега-3 мастни киселини, антиоксиданти, фибри, протеини, витамини и минерали. Семената от чия може да ги добавяме към смутита, зърнени закуски, кисело мляко, кремове и други.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК