На 15 август християнската църква отбелязва един от най-големите празници – Голяма Богородица или Успение Богородично. Като за всеки празник, на обредната трапеза ще има ястия, пресни плодове. А ето и една вкусна рецепта за печени чеснови бутчета?
Продукти:
- ½ чаша масло
- 3 супени лъжици млян чесън или гранули
- 3 супени лъжици соев сос
- ¼ чаена лъжичка черен пипер
- 1 супена лъжица сушен магданоз
- 6 бр пилешки бутчета
- сол на вкус
Приготвяне:
Загрейте фурната. Намазнете тавичка и оставете настрана, съветва az-jenata.bg.
В купичка смесете разтопеното масло, чесъна, соевия сос, пипера, магданоза и солта. Можете да загреете сместа за 2 минути в микровълнова и след това да разбъркате добре всички подправки с маслото.
Подредете бутчетата в тавата за печене. Облейте хубаво със сместа всяко бутче. Печете за около 30 минути на силен огън или до получаването на златиста коричка.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК