fallback

Идея за трапезата на Голяма Богородица: Печени чеснови бутчета

Печете за около 30 минути на силен огън или до получаването на златиста коричка

13.08.2021 | 15:05 Автор: Искра Ангелова

На 15 август християнската църква отбелязва един от най-големите празници – Голяма Богородица или Успение Богородично. Като за всеки празник, на обредната трапеза ще има ястия, пресни плодове. А ето и една вкусна рецепта за печени чеснови бутчета?

Продукти:

- ½ чаша масло

- 3 супени лъжици млян чесън или гранули

- 3 супени лъжици соев сос

- ¼ чаена лъжичка черен пипер

- 1 супена лъжица сушен магданоз

- 6 бр пилешки бутчета

- сол на вкус

Приготвяне:

Загрейте фурната. Намазнете тавичка и оставете настрана, съветва az-jenata.bg.

В купичка смесете разтопеното масло, чесъна, соевия сос, пипера, магданоза и солта. Можете да загреете сместа за 2 минути в микровълнова и след това да разбъркате добре всички подправки с маслото.

Подредете бутчетата в тавата за печене. Облейте хубаво със сместа всяко бутче. Печете за около 30 минути на силен огън или до получаването на златиста коричка.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback