Идея за трапезата на Голяма Богородица: Печени чеснови бутчета

Печете за около 30 минути на силен огън или до получаването на златиста коричка

13.08.2021 | 15:05 Редактор:
Идея за трапезата на Голяма Богородица: Печени чеснови бутчета
Идея за трапезата на Голяма Богородица: Печени чеснови бутчета

На 15 август християнската църква отбелязва един от най-големите празници – Голяма Богородица или Успение Богородично. Като за всеки празник, на обредната трапеза ще има ястия, пресни плодове. А ето и една вкусна рецепта за печени чеснови бутчета?

Продукти:

- ½ чаша масло

- 3 супени лъжици млян чесън или гранули

- 3 супени лъжици соев сос

- ¼ чаена лъжичка черен пипер

- 1 супена лъжица сушен магданоз

- 6 бр пилешки бутчета

- сол на вкус

Приготвяне:

Загрейте фурната. Намазнете тавичка и оставете настрана, съветва az-jenata.bg.

В купичка смесете разтопеното масло, чесъна, соевия сос, пипера, магданоза и солта. Можете да загреете сместа за 2 минути в микровълнова и след това да разбъркате добре всички подправки с маслото.

Подредете бутчетата в тавата за печене. Облейте хубаво със сместа всяко бутче. Печете за около 30 минути на силен огън или до получаването на златиста коричка.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК