Паста с пиле и аспержи - невероятно вкусна рецепта, която се приготвя изключително бързо.
Продукти:
- 500 г паста
- 5 супени лъжици зехтин
- 2 бр. пилешки гърди без кожа, нарязани
- Сол и черен пипер на вкус
- 125 мл пилешки бульон
- 1 връзка аспержи, почистени и нарязани
- 1 скилидка чесън, пресован
- 50 г настърган пармезан
Приготвяне:
Кипнете подсолена вода. В нея сварете пастата за 10 минути. Отцедете. Загрейте 3 супени лъжици зехтин в голям тиган на средна към висока температура. Запържете пилето. Овкусете го със сол и пипер. Гответе с разбъркване около 5 минути или до златисто. Извадете го и го оставете настрана, съветва az-jenata.bg.
Излейте бульона в тигана. В него добавете аспержите, чесъна, сол и пипер. Покрийте и оставете да се свари за 10 минути. Върнете пилешкото в тигана. Разбъркайте добре. Добавете пастата в тигана и хубаво разбъркайте, докато се смесят. Поръсете с останалите 2 лъжици зехтин. Отново разбъркайте и на финала поръсете с пармезан. Сервирайте пастата веднага.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК