fallback

Кой е десертът, който носи лошо настроение?

Това, с което се храним, може да окаже огромно влияние върху настроението ни

09.08.2021 | 06:30 Автор: Жаклина Иванова

Вероятно знаете, че това, което ядете, може да окаже огромно влияние върху вашето настроение. Това е така, защото 90% от серотониновите рецептори се намират в червата, поради което някои храни могат да ви направят щастливи и спокойни, както и обратното.

Всеобщото схващане е, че сладкото носи добро настроение и ни кара да се чувстваме по-доволни от живота. Не всички десертни храни обаче имат този ефект, показва скорошно изследване. И ако сте почитатели на донътите, се замислете как се чувствате, след като хапнете от тях.

Според скорошно проучване, 2000 възрастни в Обединеното кралство са били попитани за храните, които имат най-положително въздействие върху емоциите им, заедно с тези, които имат най-негативно. Установено е, че най-лошата храна за настроение са поничките/донътите.

Това се случва, защото много хора са склонни да консумират понички сутрин и преживяват захарен срив по-късно през деня. Поничките са комбинация от прости въглехидрати и мазнини, двата добре познати нарушители на здравето на червата.

В списъка на най-лошите храни и напитки за червата след поничките са посочени алкохолът и безалкохолните напитки. Четвъртата позиция е заета от енергийните напитки.

Четете повече по темата в tialoto.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback