Свинското месо е крехко и сочно. То е предпочитано в много традиционни кухни по света. Как да го приготвим с чесън и розмарин?
Продукти:
- 3 скилидки чесън, пресован
- 1 супена лъжица сушен розмарин
- Сол и черен пипер на вкус
- 500 г свинско бонфиле
- 4 супени лъжици зехтин
- 100 мл бяло вино
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Пресовайте чесъна. Смесете го с подправките. Може да използвате хаванче, в което да смесите всичко до получаване на паста. Нарежете месото на стекове. Втрийте добре пастата в тях. Поръсете със зехтина и го размажете с ръце, така ще полепне навсякъде по месото и подправките.
Подредете месото в тава и го охладете в хладилник за 2 часа, докато се маринова добре. Извадете от хладилника. Залейте с виното и печете за около 45 минути или до готовност.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК