Сьомгата е прекрасен източник на омега-3 мастни киселини, а най-хубавата новина е, че приготвянето ѝ става изключително бързо!
Продукти:
- 1 чаена лъжица зехтин
- 4 скилидки чесън, пресован
- 1 супена лъжица бяло вино
- 1 супена лъжица мед
- 85 мл балсамов оцет
- 2 чаени лъжици дижонска горчица
- Сол и черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица риган
- 400 г филе от сьомга
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте тава за печене с хартия. В тиган загрейте зехтина на средна температура. Запържете чесъна, докато омекне или за 3 минути. Смесете виното, меда, балсамовия оцет, горчицата, солта и пипера. Добавете ги в тигана. Покрийте и оставете да къкрят за 3 минути или докато сосът се сгъсти. Свалете от котлона. Добавете ригана и разбъркайте, съветва az-jenata.bg.
Подредете филетата сьомга в тавата за печене. Покрийте със соса. Печете за 15 минути в загрята фурна или докато рибата омекне и започне да се разпада при натиск с вилица.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК