Чили кон карне е ястие от кухнята на Мексико и Тексас. Името идва от испански език и буквално означава "чили с месо". Как да го приготвим в домашни условия?
Продукти:
- 1 кг телешка кайма
- 1 л доматен сос
- 400 г едър боб, сварен или от консерва
- 400 г дребен боб, сварен или от консерва
- 600 мл доматена пасата
- 2 глави лук, нарязан
- ½ зелена чушка, нарязана
- 1 щипка лют червен пипер
- ½ чаена лъжица захар
- ½ чаена лъжица риган
- ½ чаена лъжица черен пипер
- ½ чаена лъжица сол
- 1 и ½ чаени лъжици кимион
- 4 супени лъжици чили на пра
Приготвяне:
Поставете каймата в дълбок тиган. Пуснете котлона и гответе, докато покафенее, като разбърквате. Отцедете от соковете, които ще пусне, съветва az-jenata.bg.
В голяма тенджера на висока температура смесете каймата, доматения сос, пасатата, двата вида боб, лука, зелената чушка, лютия пипер, захарта, ригана, черния пипер и солта. Добавете кимиона и чилито на прах. Разбъркайте добре и оставете да заври. След това намалете котлона на слабо и гответе за час – час и половина, като разбърквате от време на време.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК