Обичаме да пазаруваме хранителни продукти. С внимание избираме тези, които са ни любими. Държим не само цената да е изгодна, но и да имат добро качество. Знаем ли след този прецизен подбор как да съхраняваме хранителните продукти? Така например доматите, ягодите, плодовете с костилки, хляб, шоколад, не е добре да се слагат в хладилник. Ще се ускори процесът на гниене, а в повечето случаи се губят хубавите им вкусове.
Вижте още няколко любими храни, които не харесват ниските температури.
Чесън
Ако държите чесъна в хладилника, ниските температури може да провокират процес на покълване на скилидките, да загубят от вкусовите си качества и хубава текстура. Чесънът се нуждае от циркулация на въздуха. Поставен в кошница, той може да остане с добро качество месеци наред.
Тайната на перфектно сварената киноа
Патладжани
Патладжаните са чувствителни към ниските температури. Температура под 10 ° C може да увреди текстурата и вкуса им. Хубаво е да се съхраняват при стайна температура и да не са в близост до други плодове и зеленчуци.
Банани
За да бъдат трайни и вкусни, бананите се нуждаят от умерена температура, за да могат да узреят. Поставени в хладилник ще останат за по-дълго време не напълно узрели. Но ако имат кафяви петънца или вече са по-кафяви, студът ще ускори процеса на гниене.
7 неща, които никога да не чистите със сода
Картофи
Картофите имат най-добър вкус, когато се съхраняват на хладно и сухо място. Ниската температура в хладилника ще доведе до разграждане на нишестето, което променя вкусовите качества на картофите и дори може да придобият по-сладък вкус.
Босилек
Не е добра идея да съхранявате тази подправка в хладилника, тъй като може да абсорбира миризмите и да изсъхне твърде бързо. Ето защо се препоръчва да се сложи като букет в чаша вода на стайна температура, az-jenata.bg.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК