Свинското бонфиле е много крехко месо и не се нуждае от много време за готвене. Но как да го приготвим с чесън и подправки на скара?
Продукти:
- 1 цяло парче свинско бонфиле
- 4 супени лъжици зехтин
- 3 скилидки чесън, пресован
- 1 малка шепа прясна мащерка, нарязана
- 1 малка шепа пресен розмарин, нарязан
- Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Направете напречни разрези в месото, но не го разрязвайте докрай. Втрийте месото със зехтина. Притиснете чесновите парченца в прорезите на месото. Направете същото с подправките, солта и пипера. Втрийте много добре, така че ароматите да проникнат навътре, съветва az-jenata.bg.
Загрейте скарата или барбекюто. Печете месото както е цяло за около час, като го обръщате на всеки 15 минути.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години