Първичен инстинкт: Индийци се спасиха от леопард, залъгвайки го с торта

Броят на леопардите в Индия е нараснал с над 60% между 2014 и 2018 г.

01.07.2021 | 15:47 Редактор: Здравко Черкезов
Първичен инстинкт: Индийци се спасиха от леопард, залъгвайки го с торта

Двама братя извършили "сладко" бягство от леопард в Индия, като хвърлили по него торта за рожден ден, докато той ги гонел, а те карали мотор, съобщиха медиите в четвъртък.

"Първият ви инстинкт, когато усетите опасност, е да направите каквото можете, за да се спасите. Това направиха те", каза горски служител пред Франс прес. "Те са носели торта и я хвърлили по леопарда", допълни той.

Според "Тайм ъв Индия" Фироз и Сабир Мансури се отправили по здрач за отпразнуване на рожден ден на сина на Фироз в щата Мадхя Прадеш, когато леопардът изникнал от поле със захарна тръстика.

Те дали газ, но голямата котка ги догонила по калната пътека, оставяйки Сабир, който се намирал на задната седалка, без друга възможност освен да хвърли кутията, съдържаща тортата, по хищника.

"Покосен" от "оръжието за сладко разсейване", леопардът се отказал от преследването си и се хвърлил обратно сред тръстиката, без дори дори да опита тортата, пише вестникът.

Броят на леопардите в Индия е нараснал с над 60 процента между 2014 и 2018 г. до почти 13 000, според правителството, с най-висок брой в Мадхя Прадеш, съобщава БГНЕС.

Те се страхуват по-малко от тигрите от хората и често влизат в села и дори градове. Атаките срещу възрастни са редки, но децата са по-изложени на риск. Миналият месец леопард грабна четиригодишно момиче от градината ѝ в Кашмир. Осакатеното й тяло е намерено на следващия ден.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК