fallback

Ким Чен Ун е загубил значителна част от теглото си, всички са загрижени

Анализът от уебсайта на NK News показа, че каишката на скъпия му дизайнерски часовник е затегната по-плътно

29.06.2021 | 22:12 Автор: Юлия Христова

Северна Корея пусна безпрецедентни телевизионни кадри на един от гражданите си, изразяващ загриженост за внезапното отслабване на лидера Ким Чен Ун.

Здравето на върховния лидер обикновено е извън границите на общественото знание, тъй като неговият имидж е строго контролиран от държавните медии. Основният телевизионен канал в страната също показа кадри, на които Ким изглежда по-слаб от последните години.

През десетилетието имаше много упорити слухове за здравето на севернокорейския лидер, но те рядко бяха признати от прословутото тайно правителство на страната.

Какво видяха зрителите в Северна Корея?

Два скорошни клипа, показани по основния телевизионен канал в страната, Корейската централна телевизия, предполагат, че хората са обезпокоени относно здравето на Върховния лидер. Едно от видеата показва как Ким Чен Ун пристига на концерт и е загубил значителна част от теглото си.

Вторият - и най-необичаен клип - показва интервю на неназован гражданин на Пхенян, който казва пред Централна телевизия: "Виждайки, че Ким е изнемощял така, всички толкова се натъжихме. Всички просто започнаха да плачат", каза той.

По-ранни кадри и снимки от заседанията на работническата партия този месец паказаха колко е отслабнал Ким.

Анализът от уебсайта на NK News показа, че каишката на скъпия му дизайнерски часовник е затегната по-плътно, отколкото при предишни събития, което предполага, че той губи значително тегло.

Все още не е ясно защо е показан видеоклипът на притеснения гражданин. Но Квак Гил Сеоб, който оглавява One Korea Center - уебсайт, специализиран в областта на Северна Корея, казва пред BBC, че режимът в Пхенян "никога няма да позволи публикуването на негативни новини около Ким Чен Ун" - което означава, че излъчените кадри намекват, че Ким Чен Ун отслабва по собствено желание. ".

Клипът "показва, че е отдаден на хората си", казва Квак. "Ким Чен Ун използва себе си като пропагандна платформа, за да подчертае имиджа на лидер, който работи усилено за своя народ денем и нощем."

Защо това е важно?

Здравето на лидера на КНДР е било повод за безпокойство през по-голямата част от времето, когато той е бил върховен лидер на страната.

Той пое поста от покойния си баща Ким Чен Ир през декември 2011 г. и наблюдатели от Северна Корея казват, че теглото му постоянно нараства през десетилетието му на власт.

Ким е третото поколение лидер, управляващо комунистическата държава, а Северна Корея се разглежда като наследствена система на лидерство, произхождаща от това, което държавната пропаганда нарича "благородните личности на планината Паекту".

Ким Чен Ун няма ясен наследник и неговата смърт или дългосрочна неработоспособност може да доведе до проблеми във властта в ядрената държава, донасяйки нова нестабилност в Източна Азия.

Смята се, че ако сестра му бъде счетена за неподходяща, властта може да се измести извън семейството на Ким за първи път, пише dnes.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback