Когато приготвяме спагети, лазаня или друг вид паста, винаги добавяме сирена. Те са финалният щрих или основната част от соса към ястието. Знаете ли какво е общото между сирената чедър, грана падано, таледжо, бри? Всичките те са подходящо допълнение към пастата.
Вижте кои други може да опитате:
Пармезан
Пармезанът е класическият избор, с който няма да сбъркате, защото може би няма рецепта за паста, която да не бъде допълнена от това "гъвкаво“ сирене. Традиционният пармезан от Италия може да се нарече Parmigiano-Reggiano, ако е от определени райони на страната, но рецептата за приготвянето му е изнесена по целия свят. Пармезанът е идеален за настъргване и топене към паста болонезе, сосове със сирена, паста карбонара и други.
Рикота
Това е вид суроватъчно сирене, което е кремообразно и плътно. Може да се приготви от краве, козе мляко или от друга остатъчна суроватка. Рикотата е чудесно сирене не само за десерти, но и за сгъстяване на сосове. Подхожда на лазаня или паста. Чудесно допълва спанака и други зеленчуци и придава кремав вкус на вашата любима паста. Може да я пробвате и при приготвянето на пица заедно с други сирена.
Фета
Въпреки че фета не е италианско сирене и по-често го свързваме със свежа салата, хубав хляб, маслини и зрели домати, то също е подходящо за вашата паста. То е меко, обикновено се приготвя от овче мляко, но има и смеси с козе. Може да го добавите към леки сосове за паста, като домати и босилек, песто.
Моцарела
Моцарелата е основна част от много традиционни ястия с паста със сирене. Италианската моцарела се приготвя с биволско мляко, добре се разтапя. Подходяща е за приготвяне на сосове за паста или се използва за допълване на ястия, изпечени на фурна. Придава една приятна кремообразна основа. Освен това не е така солена като пармезана.
Четете повече по темата в az-jenata.bg.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК