Кой не обича чийзкейк? Съществуват хиляди вариации, но тази рецепта е чудесна, защото е лесна и бърза.
Продукти:
- 250 г натурално крема сирене
- 250 г тъмен шоколад или друг по ваш избор
- 6 яйца
Приготвяне:
Шоколадът се разтапя на водна баня или в микровълнова фурна. Комбинирайте го със сиренето и разбийте с миксер. Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците се добавят към шоколадовата смес и отново се разбива с миксер. Отделно разбийте белтъците до твърд сняг.
Постепенно и с внимателно бъркане с шпатула ги добавете към останалите съставки. Тестото се изсипва в леко намазнена форма за печене с диаметър 18 см, която е покрита на дъното и стените с хартия за печене. Формата се поставя в по-голяма тава, в която сте налели гореща, но не и вряща вода.
Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 15 минути, след това на 160 за още 15. Изключете фурната и оставете сладкиша да се пече така за още 15 минути. Преди да сервирате - оставете да се охлади напълно, съветва az-jenata.bg.
Може да поръсите с пудра захар, разтопен шоколад, плодове.
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК