След една година прекъсване заради пандемията, отново е възобновен Празникът на горнооряховския суджук. Стотици посетители се тълпят пред димящите скари с апетитни изкушения. Горнооряховският суджук беше първият български продукт, регистриран в кулинарната книга на Европейската комисия.
Пандемията отмени през миналата година атрактивния Празник на суджука, но това лято той се провежда за 14-ти път.
"Това е български продукт, първият със защитено европейско географско указание! А когато хората се веселят и има позитивно настроение, смятам че празникът се получава още по-добър“, каза кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.
Горнооряховските производители наследяват вековните традиции на майсторите на суджука. Старинните рецепти за уникалния му вкус обаче са грижливо пазени в тайна.
Уникалните скари и богатата музикална програма са като магнит не само за местните, но и за посетители от целия регион.
Атрактивният кулинарен празник ще продължи до понеделник вечер.
Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК