Пица "Калцоне" е истинска класика в италианската кухня. Но как да я приготвим с пилешко и моцарела?
Продукти:
- 450 г пилешки гърди, нарязани
- 2 супени лъжици масло
- 60 мл соев сос
- 1 брой готово тесто за пица
- 2 супени лъжици зехтин
- 225 г настъргана моцарела
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина. Поставете пилешкото в тенджера с подсолена вода. Загрейте водата до кипване. Намалете котлона и оставете пилешкото да се вари 15 минути. Прехвърлете го в купа, след като го отцедите. След това го накъсайте.
Разтопете маслото в тиган на средна към висока температура. Сложете в него пилешкото, соевия сос. Разбърквайте за 4-5 минути.
Разточете тестото за пицата върху набрашнена повърхност. Намажете с 1 лъжица зехтин. Разпръснете половината от настърганата моцарела върху тестото в средата му. След това разпръснете пилешкото. Покрийте с остатъка от моцарелата. Захлупете тестото във форма на калцоне. Притиснете с вилица краищата, за да запечатите тестото.
Намажете със зехтин. Печете за 20-30 минути или до златисто.
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК