Дни преди Гергьовден: Рецепта за вкусен агнешки бут с портокалов сок и бяло вино

Загрейте фурната на 220 градуса

03.05.2021 | 17:21 Редактор:
Дни преди Гергьовден: Рецепта за вкусен агнешки бут с портокалов сок и бяло вино
Дни преди Гергьовден: Рецепта за вкусен агнешки бут с портокалов сок и бяло вино

Тази рецепта за агнешно с портокалов сок и бяло е изключително вкусна. Месото става крехко и ароматно. 

Продукти:

- 125 мл портокалов сок, прясно изцеден

- 250 мл бяло вино

- 60 мл зехтин

- 3 скилидки чесън, пресован

- 2 супени лъжици мащерка, нарязана

- 2 супени лъжици розмарин, нарязан

- Черен пипер на вкус

- Сол на вкус

- 3 кг агнешки бут

Приготвяне:

Поставете портокаловия сок, виното, зехтина, чесъна, мащерката, розмарина, пипера и солта в блендер. Смесете съставките. Намажете агнешкия бут обилно с получената смес от аромати. Увийте го с фолио и го оставете да се маринова за през нощта. Може да използвате и найлонов плик.

Извадете месото 30 минути преди да го сложите във фурната, за да се отпусне. Загрейте фурната на 220 градуса. Сложете месото в тава за печене, която ще поставите на долния рафт на фурната, далеч от реотаните. Сложете месото вътре, докато фурната още се загрява, съветва az-jenata.bg.

След като фурната се загрее, преместете месото на средния рафт и намалете градусите на 150. Печете за 30 минути. След това намалете градусите на 120. Оставете да се пече за още 30 минути или до готовност.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Забравихте гладните години, та чак агнешко с портокалов сок започнахте да ядете Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Тя баба ви не сядаш на масата ако агнешкото не е подправено с портокалов сок. -Нещастници Сигнализирай за неуместен коментар