Тази рецепта за агнешно с портокалов сок и бяло е изключително вкусна. Месото става крехко и ароматно.
Продукти:
- 125 мл портокалов сок, прясно изцеден
- 250 мл бяло вино
- 60 мл зехтин
- 3 скилидки чесън, пресован
- 2 супени лъжици мащерка, нарязана
- 2 супени лъжици розмарин, нарязан
- Черен пипер на вкус
- Сол на вкус
- 3 кг агнешки бут
Приготвяне:
Поставете портокаловия сок, виното, зехтина, чесъна, мащерката, розмарина, пипера и солта в блендер. Смесете съставките. Намажете агнешкия бут обилно с получената смес от аромати. Увийте го с фолио и го оставете да се маринова за през нощта. Може да използвате и найлонов плик.
Извадете месото 30 минути преди да го сложите във фурната, за да се отпусне. Загрейте фурната на 220 градуса. Сложете месото в тава за печене, която ще поставите на долния рафт на фурната, далеч от реотаните. Сложете месото вътре, докато фурната още се загрява, съветва az-jenata.bg.
След като фурната се загрее, преместете месото на средния рафт и намалете градусите на 150. Печете за 30 минути. След това намалете градусите на 120. Оставете да се пече за още 30 минути или до готовност.
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
преди 3 години
преди 3 години