Няма как Великден да мине без козунак, но тази година ви предлагаме да направите различна версия на вашия сладък обреден хляб. Можете да пробвате с индивидуални по размер и лесни за приготвяне миниатюрни козуначета, които да сервирате до чинията на всеки свой гост на празничната трапеза.
Тези малки козунаци са красиви, закачливи, а и наистина изглеждат празнично заради боядисаното яйце по средата!
Време за приготвяне: 40 минути;
Време за втасване на тестото: 1 час и 45 минути
- 6 яйца, неварени (за декорацията); - 2 яйца; - 2/3 чаша мляко; - 2 супени лъжици масло; - 3 чаши брашно; - 1/4 чаша захар; - 1 чаена лъжичка сол; - 1 1/2 чаени лъжички мая; - 1 чаша пудра захар; - 3 супени лъжици крем; - 1/2 чаена лъжичка ванилия.
Вижте как да я приготвите в Tialoto.bg
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК