Великденска рецепта: Миникозуначета

Можете да ги сервирате до чинията на всеки свой гост на празничната трапеза

02.05.2021 | 16:29 Редактор: Здравко Черкезов
Великденска рецепта: Миникозуначета

Няма как Великден да мине без козунак, но тази година ви предлагаме да направите различна версия на вашия сладък обреден хляб. Можете да пробвате с индивидуални по размер и лесни за приготвяне миниатюрни козуначета, които да сервирате до чинията на всеки свой гост на празничната трапеза.

Тези малки козунаци са красиви, закачливи, а и наистина изглеждат празнично заради боядисаното яйце по средата!

Необходими продукти за шест миникозуначета:

Време за приготвяне: 40 минути;

Време за втасване на тестото: 1 час и 45 минути

- 6 яйца, неварени (за декорацията);
- 2 яйца;
- 2/3 чаша мляко;
- 2 супени лъжици масло;
- 3 чаши брашно;
- 1/4 чаша захар;
- 1 чаена лъжичка сол;
- 1 1/2 чаени лъжички мая;
- 1 чаша пудра захар;
- 3 супени лъжици крем;
- 1/2 чаена лъжичка ванилия.

Вижте как да я приготвите в Tialoto.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК