За Гергьовден по традиция се готви агнешко. Ако и вие сте сред почитателите на това месо, със сигурност тази рецепта ще ви е от полза.
Продукти:
- агнешко бутче 2,500 кг
- сол
- 100 мл вода
- 100 мл бяло вино
- 125 г масло
- 1 чаена лъжичка червен пипер
За маринатата:
- 70 мл горчица
- 70 г мед
Приготвяне:
Месото се осолява и намазва с маринатата. След това се слага да престои в хладилник за два часа. Когато се маринова, сложете го в тавичка върху лозови пръчки (ако нямате такива може вишневи, а може и без пръчки) и го залейте с разтопеното масло, в което сте сложили и червения пипер.
Добавете виното, водата, увийте тавата с алуминиево готварско фолио и печете в предварително загрята на 150 градуса фурна за три часа или докато месото се сготви напълно, съветва az-jenata.bg.
Сервирайте с гарнитура от пресни картофки с копър и чесън или друга по ваше желание.
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК