С "Улица на готвачите" вече могат да се похвалят във Варна. Инициативата се провежда за поредна година в морската ни столица и освен хубава храна, специалната улица е място за музика, култура и събития за цялoто семейство.
Как се е произвеждала храната в миналото и защо е важно да се храним здравословно? Тези уроци дадоха Ваня и Катя в кулинарната работилница за деца, която беше част от инициативата "Улица на готвачите”.
"Да научат и да разпознават четирите елемента, които са въздух, вода, земя и огън и как те да ги разпознават в природата", каза Ваня.
Децата можеха сами да усетят елементите като докоснаха почвата, усетиха полъха на вятъра, топлината от огъня и магията на водата.
"Улицата на готвачите” е поредното предизвикателство за варненци, които могат да опитат от традиционната и екзотична кухня.
"Стартирахме група ентусиасти, фермери, дизайнери готвачи, за да направим нещо различно. Да не е само манджа. Идеята беше всеки участник да бъде подбиран, да има нещо различно, да даде на самата улицата. Но да е нещо различно. Имаме всеки път 40-50% нови участници", посочи организаторът Филип Спасов.
На улицата на готвачите има и благотворителни щандове.
Инициативата продължава до 25 април. А навръх Цветница ще отвори работилница за боядисване на великденски яйца.
Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
преди 3 години