Всички знаем, че слънцезащитните продукти се грижат за нашата кожа като блокират опасните ултравиолетови лъчи. Начинът и режимът ни на хранене обаче може да ни осигури допълнителна слънцезащита.
Като включим определени храни в своята закуска, можем да подготвим кожата за все по-силното слънце навън с наближаването на лятото.
Има храни, които, благодарение на своя състав, помагат на кожата да се адаптира към промените на външната среда, характерни за различните сезони.
Оказва се, че имаме "часовник на кожата“. Проучване на д-р Джоузеф Такахаши от Тексаския университет от 2017 г. показва, че ензимът, който възстановява увредената от ултравиолетовите лъчи кожа, има ежедневен цикъл на производство, който може да се промени чрез приема на определени храни.
Боровинки
Неслучайно любимите ни летни плодове ни помагат да се предпазим от силното лятно слънце. Боровинките са много богати на антиоксиданти, които защитават кожата от свободните радикали, които се освобождават след излагане на слънце.
Диня
Динята съдържа антиоксиданта ликопен, който ѝ придава червения цвят. Той абсорбира както UVA, така и UVB радиацията.
Ядки и семена
Орехите, конопеното семе, семената от чиа и лен съдържат много омега-3 есенциални мастни киселини.
Прочети още на: Puls.bg
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК