Редовната консумация на какао е полезна за сърцето: свойствата на напитката помагат за защита на органа по време на стресови ситуации.
Изводите на учени от университета в Бирмингам са публикувани в списание "Nutrients“.
Експертите са открили, че флаваноидите, съдържащи се в какаовите зърна - група естествени кислородсъдържащи хетероциклични съединения, получени от бензо-гама-пирона - имат положителен ефект върху функцията на кръвоносните съдове по време на психически стрес.
Учените препоръчват включването на какао в ежедневното меню, припомняйки, че флаваноидите се съдържат и в други храни: зелен чай, малини, череши, къпини и грозде, предава БНР.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове:
преди 3 години