За да се стимулира възстановяването на обонянието, изгубено по време на Ковид инфекция, в ежедневното хранене трябва да се включат повече подправки и храната да бъде по-люта. Това препоръчва главният готвач Дмитрий Табаков пред сайта "360".
Той напомни, че изобилието от подправки няма да помогне, ако обонянието е напълно изгубено, но ако е започнало да се възвръща, би било добре да се ползват карамфил, кардамон, чили, канела и други подправки.
Табаков е категоричен, че след прекарана инфекция трябва да се приготвят диетични ястия, а не да се посяга към бързите храни. Той обърна внимание, че много хора смятат диетичното хранене за безвкусно и прекалено просто, но в днешно време ресторантите правят "чудеса с вкусовете", съобщава "Монитор".
Главният готвач предлага при приготвянето на ястия да се използват зеленчуци и кореноплодни като артишок, пащърнак, сладки картофи и други, които може да се запекат – например картофи с масло и чесън, след което да се добавят подправки и зехтин. Според него, това блюдо е не само калорично, но и много вкусно.
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК