Редовната консумация на шоколад намалява риска от високо кръвно, така че ви представяме рецепта за домашен крем с кокосово мляко и шоколад.
Продукти:
- 425 г кокосово мляко
- 300 г шоколад по ваш избор, може и микс от млечен и тъмен
- ½ ч.л. ванилов екстракт
- сметана и плодове за украса
Приготвяне:
Разклатете консервата/кутията с кокосовото мляко добре, след което го изсипете в тенджера. Загрейте го добре на котлона и прибавете към него начупения шоколад. Бъркайте докато шоколадът се разтопи и се получи хомогенна смес. Добавете и ванилията.
Много е важно сместа да не загаря, затова, когато млякото се загрее достатъчно, преди да сложите шоколада, го премахнете от котлона, съветва www.az-jenata.bg.
Получената смес се разпределя в подходящи чаши, покрива се със свежо фолио и се оставя в хладилник за поне 1 час, за да стегне. След това украсете със сметана, пресни плодове, настърган шоколад.
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК