Caрмитe ca нещо, без което празничната трапеза на Бъдни вечер не е пълна. Разбира се, те трябва да ca постни.
Продукти:
- 1 средно голяма кисела зелка
- 4-5 глави лук
- 2 моркова
- 100 мл олио
- 1 чаена чаша ориз
- сол, черен пипер
- няколко стръка магданоз
- 1 чаена лъжица чубрица
- половин чаена чаша пасирани домати
- половин чаена лъжичка червен пипер
Приготвяне:
Изцедете зелката от сока и отделете листата едно по едно. Загрейте добре мазнината и задушете нарязаните на ситно лук и моркови. Когато зеленчуците поомекнат, добавете ориза и червения пипер. Станат ли зрънцата му прозрачни, долейте водата.
Когато е почти сварен сложете пасираните домати, малко сол, черен пипер, чубрицата и нарязания на ситно магданоз. Разбъркайте добре сместа и отделете от котлона. Вземете едно зелево листо и го разстелете добре. Сложете малко от плънката и завийте, съветва www.az-jenata.bg.
На дъното на тенджерата сложете няколко листа от зелката. Върху тях подредете сармичките и ги притиснете с чиния. Сипете гореща вода (може и около 1 чаша зелев сок), която да ги покрие и гответе на тих огън до готовност на ястието (около час).
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК