В навечерието на най-светлите празници: Уханни питки с масло

Пече се на предварително загрята на 180 градуса фурна

22.12.2020 | 17:24 Редактор:
В навечерието на най-светлите празници: Уханни питки с масло
В навечерието на най-светлите празници: Уханни питки с масло

В навечерието на най-светлите празници ви представяме рецепта за вкусни уханни питки с масло.

Продукти:

- 2 стръка целина

- 1/2 ч. ч. зехтин

- 2 яйца

- 200 мл прясно краве мляко

- 1 ч. л. захар

- 1 ч. л. сол

- 20 г жива мая

- 2 скилидки чесън

- 500 г брашно тип 500

- 2 стръка пресен копър

- 2 стръка пресен магданоз

Приготвяне:

Маята се разтваря в млякото, прибавят се няколко лъжици от брашното и щипка захар. Получената смес се разбърква до получаване на каша (квас). Оставя се да шупне за около 15мин. Квасът се разбърква с яйцата, зехтина и солта. 

Омесва се до меко тесто, като постепенно се прибавя останалото брашно. Покрива се с найлоново фолио и се оставя да втаса. Подправките се пасират със зехтина и чесъна до получаване на песто. Тестото се разточва на правоъгълник и се намазва с пестото. Увива се на руло.

Нарязва се на триъгълници и се подрежда в предварително намазнена тава за печене. Триъгълните питки се намазват с яйце. Пече се на предварително загрята на 180 градуса фурна, съветва www.az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК