На Игнажден започват коледните празници. Трапезата традиционно е изцяло постна.
Продукти:
- 200 мл топла вода за маята
- 1 пакет суха мая
- брашно колкото поеме за меко тесто
- 1 чаена лъжичка сол
- 2 супени лъжици захар
- 4 супени лъжици зехтин или масло (ако не постите)
- 150 г маслини
Приготвяне:
Обелете и сварете картофите. След това ги намачкайте добре. През това време сложете ориза да се вари. Когато е готов, трябва да се прецеди и да се сложи към картофите. Към тях добавете натрошеното сирене, яйцата, нарязаните на ситно лук и магданоз, сол, черен пипер.
Разбъркайте добре получената смес и оформете кюфтета. Потопете ги в брашното, галетата и разбитите яйца. Пържете в силно нагорещена мазнина, съветва www.az-jenata.bg.
Снимка: Pexels
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК