Кексът е от първите вкусотии, които бабите ни учат да правим сами. Но каква е рецептата за перфектен ямайски джинджифилов кекс и то в навечерието на най-светлите празници?
Продукти:
- 250 г масло
- 275 г кафява захар
- 4 яйца
- 4 супени лъжици настърган джинджифил, пресен
-1 чаена лъжица ванилия
- 250 мл прясно мляко
- 320 г брашно
- 1 пакет бакпулвер
- 4 чаени лъжици джинджифил на прах
-1 и ½ чаени лъжици канела
- ½ чаена лъжица сол
- 2 супени лъжици пудра захар
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс и я поръсете с брашно. Пресейте сухите съставки заедно. В голяма купа разбийте маслото със захарта до гладка пухкава смес. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате с миксера. Добавете пресния джинджифил и ванилията. Разбийте. Добавете сухите съставки и млякото малко по малко. Разбийте до гладка смес. Излейте в подготвената форма, съветва www.az-jenata.bg.
Печете за 45-50 минути или до суха клечка. Поръсете с пудра захар преди да сервирате.
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК