Преди празниците: Как да приготвим ямайски джинджифилов кекс

Печете за 45-50 минути или до суха клечка

14.12.2020 | 11:59 Редактор:
Преди празниците: Как да приготвим ямайски джинджифилов кекс
Преди празниците: Как да приготвим ямайски джинджифилов кекс

Кексът е от първите вкусотии, които бабите ни учат да правим сами. Но каква е рецептата за перфектен ямайски джинджифилов кекс и то в навечерието на най-светлите празници?

Продукти:

- 250 г масло

- 275 г кафява захар

- 4 яйца

- 4 супени лъжици настърган джинджифил, пресен

-1 чаена лъжица ванилия

- 250 мл прясно мляко

- 320 г брашно

- 1 пакет бакпулвер

- 4 чаени лъжици джинджифил на прах

-1 и ½ чаени лъжици канела

- ½ чаена лъжица сол

- 2 супени лъжици пудра захар

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс и я поръсете с брашно. Пресейте сухите съставки заедно. В голяма купа разбийте маслото със захарта до гладка пухкава смес. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате с миксера. Добавете пресния джинджифил и ванилията. Разбийте. Добавете сухите съставки и млякото малко по малко. Разбийте до гладка смес. Излейте в подготвената форма, съветва www.az-jenata.bg.

Печете за 45-50 минути или до суха клечка. Поръсете с пудра захар преди да сервирате.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
10 стинки
преди 4 години
И кое му ямайското?Или сте премълчали основната ямайска подправка? Сигнализирай за неуместен коментар