В картофите има вредни вещества, които могат да навредят на тялото, разкрива порталът WeChat.
Алкалоидите, които се натрупват по време на покълването на грудките, са противопоказни за бременни жени, тъй като те могат да причинят проблеми в развитието на детето в утробата. Освен това количеството на консумираните картофи трябва да се следи от хора с висока кръвна захар.
За тези с бъбречни проблеми прекомерната консумация на продукта също е опасна поради съдържанието на калий, което оказва неблагоприятно влияние върху този орган. Не трябва да се консумират картофи със зелени петна по кората, информира БГНЕС.
“Причината е високото съдържание на соланин. Натрупването на това вещество в човешкото тяло има отрицателен ефект върху здравето”, подчертават специалистите на портала.
Те препоръчват при готвене да приведете картофите до степен на пълна готовност, тъй като в противен случай в тях ще останат голямо количество вредни вещества.
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК