Наближава Никулден. Един от най-хубавите и светли празници през декември. Традицията повелява на празничната трапеза да има вино, ястия приготвени с риба, постни ястия, ядки, сушени плодове, празнична пита.
Как да приготвим вкусна сьомга с масло и чесън?
Продукти:
- 4-5 парчета филе от сьомга
- 1 лимон
- 2-3 големи домата
- 150 г масло
- 3 скилидки стрит чесън
- 1 щипка сушен риган
- 1 щипка мащерка
- 1 с.л. мед
- сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
Разтопете маслото и го сложете в купа. Прибавете към него чесъна, меда и останалите подправки и разбъркайте добре. В тава за печене поставете едно голямо парче алуминиево фолио. Подредете върху него няколко колелца лимон, домати и няколко стръка мащерка и върху тях сложете рибата.
Завийте фолиото от всички страни, без да покривате сьомгата, а само да се възпре изтичането на соса и маслото. Залейте рибата с маслото и я поръсете с малко сол и черен пипер. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.
Четете повече в www.az-jenata.bg.
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК